Idrottens medaljfest

Eskilstuna Idrottsföreningars Samorganisation i samarbete med Eskilstuna Kommun arrangerade onsdagen den 13 mars Idrottens medaljfest på Munktell muséet.

Totalt var det 55 medaljer som delades ut.
Vilka som fick medaljen ser du på
denna länk: Medaljörer 2024 

Årets parasport stipendier delades ut till:

Ledare. Pasi Jantunen, BK Sport

Motivering: Är en oerhört engagerad ledare för parafotbollslaget BK Sport Mix och har visat  en imponerande förmåga att guida och inspirera laget mot framgång. Hans pedagogisk, lugna och sansade ledarstil har skapat en tryggoch positiv atmosfär för alla spelare.  Genom sin passion och i sitt brinnande intresse för idrotten och laget har han skapat en känsla  av samhörighet inom gruppen . Hans långvariga engagemang och dedikationär tydlig genom att han alltid ställer upp och det är denna pålitlighet och hängivenhet som har gjort honomtill en oumbärlig del av BK Sport Mix.

Aktiv: Kalle Toft, Eskilstuna Parasportförening IF

Motivering: Är en 31-årig kille som har spelat rullstolsinnebandy i stort sett hela sitt liv. Han startade i föreningens idrottsskoloroch där fann han intresset för idrotten. Han började som utespelare men efter några säsonger tyckte han att målvakt var en utmaning som han ville testa på. Det visade sigvara ett bra val för Kalle då han numera representerar Sverige på internationella tävlingar.
Han har en beundransvärd motivation och reser två gånger i  veckan från Nyköping till Eskilstuna för att utöva den idrott han älskar. I klubblagetär han en klippa och är även lagets kapten.

Jockos minnestipendium som Patrik Jonsson delades ut
gick i år till:

Ledare:Göran Lindblad, Eskilstuna Golfklubb

Motivering: Har under 20123 gjort ett fantastiskt bra arbete med att styra och leda verksamheten på Eskilstuna GK. Han har visat prov på stort kunnande gällande såväl ekonomisk kontroll och styrning  som modernt ledarskap.Vi vill uppmärksamma hur viktigt det är med erfarenhet och rutin.
Gammal är äldst, samt i detta fall bäst.

Aktiva: Mortimer Lundh och Marko Roganovic, Eskilstuna GUIF.
Tyvärr kunde inte Marko vara med p.g.a skadat knä, som han precis
opererat.

Motiveringar:
Mortimer – Från div 2 till handbollsligan. Mortimer anslöt till Eskilstuna GUIF i somras. Han har under det gångna halvåret gjort en otrolig resa. Mortimer är en riktig eldsjäl och föreningsmänniska som på kort tid blivit en viktig del i Eskilstuna GUIFs samhällsengagemang. Han är ute på skolorna och instruerar ”hand the ball” samt stöttar våra unga spelare.

Marko – Har denna säsongutvecklats tillen av handbollsligans bästa målvakter och har även blivit uttagen til träningsdagar med landslaget och med i bruttotruppen till EM som spelas i januari.

 Årets idrottsprofil gick  i år till:

Willie Cherry, Eskilstuna basket
Med följande motivering:
Årets idrottsprofil har inte bara varit stjärnspelare på planen, utan även en coach som med ödmjukhetoch kunskap har fostrat generationer av unga spelare.
Karriärer tog fart i Luleå under 1980-talet, där hans tröja nu finns upphissad i taket. Han är ett levande exempel på vad talang, passion och dedikation kan åstadkomma idag.40 år senare fortsätter han att inspirera generationer av spelare och gör avtryck även utanför basketplanens linjer.
Årets idrottsprofilär en person som genom sin talang och passion, vänlighet och engagemang lämnat ett bestående avtryck i sportens och samhällets hjärta.

Noterbart från medaljutdelningen är att Marie Enquist, Eskilstuna Skytteförening och Johan Österberg, Team Ajo har fått medalj vid ALLA år som medaljen delats ut. Det var i år deras 25 medalj!