Esbjerg 2014

Esbjerg 26-30 juni
Idrott: Golf
Från Eskilstuna deltog spelare från Eskilstuna GK och Torshälla GK.
Segrade detta år gjorde Stavanger före Esbjerg, Jyväskylä och på fjärde plats Eskilstuna.
Förutom golf har vi bl.a. varit på Legoland på söndagen.

Måndag 30 juni
Resan närmar sig sitt slut. En lång buss- och båtresa på ca 14 tim inna vi är framme i Eskilstuna. Vill passa på och tacka alla deltagare som har varit föredömliga i allt från tider till uppförande. Nedan ser du de sista bilderna. Mer bilder finns också på dokument som bifogas nedan.

Vänskaps spel mellan Eskilstuna och Jyväskylä på båten

Cirkeln är sluten. Vi började med en bild på tränare Pontus och avslutar med Pontus. Det är tufft att vara ledare, god natt!

Söndag 29 juni
Nu har vi varit i Legoland hela dagen. Trevlig dag med många åk attraktioner och mycket lego. Snart dags för prisutdelningar och avslutningsmiddag.

Fin drake på Legoland, givetvis helt i lego,

Tre brandbilar tävlade mot varandra. Alicia och Olivia in action.

Lagbild från Legoland

Ledarna har hittat nya vänner

På väg hem från Legoland.

Lördag 28 juni
Nu är även den andra dagen färdigspelad. resultatet får vi först imorgon vid middagen.
Det tog lång tid att spela då det var en hel del letande efter bollar. Nu är det snart dags för gruppen att åka till Fun World för att äta och spela bowlingen.EIS repr Bengt var med på konferensen där det beslutades att nästa år ska det vara fotboll för flickor födda 99-00 i Jyväskylä.Man tog också fram förslag för de kommande fyra åren, men det ska kollas av alla på hemmaplan innan man pratar med föreningar och idrotter.
Imorgon kommer det bli utflykt till Legoland.

Laddar för bowlingen

Matdags, som vanligt mycket bra. Denna gång en kött buffé.

Pontus kan mer än golf…….

Gruppen får information inför dagens spel.

Frukost
Nu är frukosten klar och alla har packat sina lunchpaket. Alla spelare åker till Esbjerg golfklubb kl.10:30 för att träna innan dagens tävlingar. Alla hade också möjlighet att shoppa under fm, men idrottsatleter som de är valde de givetvis träning istället. Efter golftävlingarna väntar mat och aktiviteter på Fun world.

Golf tävling
Äntligen dags för tävling. Idag har vi tävlat på Breinholtgård Golf klubb. Tävling både för ungdomarna och de äldre, Men givetvis så gäller endast de yngre för vänortspokalen. Kändes som att Eskilstunas lägre handikapp var en belastning idag i tävlingen. August och Alicia fick priser för fina insatser, Efter tävlingarna var det grill som smakade utsökt,.

Augusti poserar vid sina vinster efter dagens tävling,

Fredag 27 juni
Andra dagen började med hel blå himmel, ser bra ut för dagens golf. Efter frukost var det dags för lite andra aktiviteter för ungdomarna, så de kan lära känna de andra. Fotboll, innebandy, en annan form av boll lek och lite budo övningar. Tyvärr kunde inte alla genomföras då det kom en del regn runt 10:45, så vi fick avsluta en timma tidigare än det var tänkt. Lunch kl.12:00, sedan dags för det vi kom hit för. golftävlingar!!

Alicia i budo övning


Regnet vi inte ville ha, här ser ni också deras five a side planer.

Torsdag – framme i Esbjerg
Vi kom fram till Esbjerg ca 19:30, blev lite försenad p.g.a trafikarbeten. Under kvällen har alla fått en kvälls macka och därefter har det varit tävlingsmöte med golfklubben med information om de kommande tävlingarna. Det kommer vara trätta spelare,ledare och föräldrar som somnar ovaggat ikväll. För att imorgon vara förberedda för lite samarbetsaktiviteter kl.9:00.

Torsdag -vid rastplats vid Randers

Torsdag -på båten på väg till Fredrikshavn

Pontus passar på och träna på swingen i motvinden inför kommande golftävlingar i Esbjerg.
Torsdag – väntar vid Stena Line, Göteborg


Torsdag frukost dags

Dags för chauffören att få sin paus vid Rasta i Mariestad då passar Eskilstuna Golfklubbs tränare Pontus Forsberg på att ta dagens andra frukost.


Torsdag morgon 26 juni

05:30 hoppade spelare, ledare och föräldrar från Eskilstuna Golfklubb och Torshälla Golfklubb tillsammans med mig Bengt Gustafsson från EIS på bussen för avresa till Esbjerg tillsammans med Jyväskylä. Vi beräknar att vara framme ca kl.20:00 på torsdagskvällen. Fre och lördag är det golfspel som gäller. Lördags kvällen är det en gemensam aktivitet och middag för konferens deltagare. Söndagen kommer det bli utflykt till Legoland som brukar vara uppskattat. Kvällen avslutas med avslutningsmiddag med presenter till alla deltagare. Uppdatering kommer om vad som händer i Esbjerg, nu är vi snart framme i Mariestad för första stoppet. God morgon!