Stavanger 2016

Idrott: Ishockey
Eskilstunas representant Linden Hockey P01

Tors 30 juni
När vi kom fram till Stavanger så åkte vi direkt till DNB Arena för att se Zucarello All star game med bl.a. Foppa. Matchen gick till straffar som Zucarellos lag vann.

Fredag 1 juli
två matcher för killarna mot Norge förlust med 2-5 och mot Finland 0-9.

För EIS repr Bengt Gustafsson var det studiebesök på en nybyggd skatepark, ny simhall och på ett museum för konservburkar för fisk. Efter det sedvanliga mötet, där vi bl.a. pratade om nästa års tävling som är i Eskilstuna med simning på programmet.

På kvällen var det mat och därefter fotboll och snacks.

Lördag 2 juli
2 matcher mot Esbjerg, Danmark. Förlust i båda, men den sista som var brons match stod laget upp bra. Främst genom en mycket bra målvakt.
På em var det utflykt till ett shoppingcentrum för de som ville. På kvällen var spelarna och ledarna på actionball med många olika aktiviteter.

För EIS repr var det middag på en blomster ö med de andra repr från idrettsråd och Sportcentrum samt med politiker.

 

Söndag 3 juli
Finalmatchen mellan Stavanger och Jyväskylä, där det finska laget ledde med 2-0 efter första perioden. Stavanger kom ifatt och kvitterade. Matchen gick till sudden death där Stavanger vann. Innebär att pokalen stannar i Stavanger ett år till.
Efter lunch var det utflykt en strand och där fick killarna testa att surfa.

På kvällen var det den traditionella middagen med present utdelning. Alla länder utom Finland hade power bank som present. Jyväskylä hade en handduk.

Måndag 4 juli
Hemresa, Vi fick dock inte åka i denna buss, Stavanger Oilers buss, men en annan från Ingvars Reiser.

Efter lite förseningar var vi sedan äntligen hemma i Eskilstuna. Nästa år ses vi i Eskilstuna och Munktellbadet.