Jyväskylä 2011

Jyväskylä 30 juni – 4 juli 2011

Torsdag 30 juni – Tidig morgon, bussen skulle avgå kl.5:00 från MunktellArenan. Lite strul då vi fick en buss som inte hade plats för väskor. Efter en kort resa till Tuna Trafiks bussgarage och byte av buss var vi på väg till Arlanda. Där vann Janne Ekströms med 1-0 mot sina adepter att se en kändis. Han såg Anja Pärsson vilket imponerade på gruppen. Flygresorna gick bra vi fick byta flyg i Helsingfors för att sedan med en mindre kärra ta oss fram till ett soligt och mycket varmt Jyväskylä där vi landade kl.13:30. Vi bor på ett sommarhotell som heter Harju och är av vandrarhems standard. Dagens första aktivitet var en lätt träning mellan 17-19 för våra deltagarna. Därefter väntade en middag bestående av lasagne i ett supporter tält vid arenan. Ledarna var sedan på ett teknisk möte på kvällen fär att gå igenom tävlingarna. Där blev Roger Tjulin invald i juryn. Vi har också valt Sami och Rebecka till lagets kaptener, Sami kommer också vara fanbärare vid inmarchen vid invigningen. Kvällen blev tidig efter en kort promenad i city var alla tillbaka på hotellet vid 22:30. Fortfarande mycket varmt och AC på rummet kan vi bara drömma om.

Dags för invigning.

Fredag 1 juli – Vi vaknade, solen sken och vi märkte att de finska fåglarna lät likadant som de svenska. Eftersom vi redan är så bra struntade vi i träningen och gick till stranden istället. Det fanns inget hopptorn men vattnet var varmt. Förslaget var att vi skulle hoppa från den 40 m höga bron, men det röstades ner p.g.a den starka båttrafiken. Vi åt lunch någon gång – friterad huggorm. Efter lunchen softade vi och laddade inför helgens första tävling. Imorgon funderar vi på att åtminstone lägga oss i några grenar så det blir något mindre utklassning. Efter middagen gick vissa och åt pizza, medan vissa låste ut sig från sitt rum.

Resultat efter dag 1: Eskilstuna 30, Esbjerg och Jyväskylä 28, Stavanger 23. Resultaten räknas enligt följande: 1:a 5 p, 2:a 3 p, 3:e 2 p och 4:a 1 p.            Eskilstuna hade 2 segrar både av Ali Abdulkadir på 300 häck och 100 m.

Lördag 2 juli – Tidig morgon igen. Alla var trötta men eftersom vi leder lagtävlingen så känns det spännande och gör vi en bra dag kan vi vinna. Varmt! Det var jättevarmt på arenan så vi försökte hålla oss i skuggan så mycket som möjligt. Alla gjorde jättebra ifrån sig och om vi gjorde en bra stafett skulle vi vinna hela tävlingen. Vi vann stafetten!! Stafetten gick jättebra o vi vann. Eller gjorde vi det? Tävlingsledningen stod och diskuterade en eventuell överväxling på oss. Det var några nervösa minuter innan beskedet kom. Ingen överväxling och vi vann stafetten och hela lagtävlingen! Alla var jätteglada och vi fick springa ärevarv med den svenska flaggan. På kvällen åkte vi båt, åt mat mat och spelade kort till sent på kvällen. Det har varit en bra dag! En jättebra dag!! På kvällen hade vi kul tillsammans allihopa. Imorgon prisutdelning och då ska vi fira ännu mer. Vi är bäst i Norden!  Vi vann, vi vann, vi vann!!!!

Eskilstuna VANN! Stafetten som var den sista grenen avgjorde till Eskilstunas fördel. I laget sprang Louise Graff (100), Ali Abdulkadir (200), Stina Gustafsson (300) och Abdiaziz Warsame (400). Abdi vann också 400 m. Jämnheten var det som tillsammans med stafetten avgjorde.

Slutresultat: 1)Eskilstuna 59,5 2) Jyväskylä 57 3) Esbjerg 52,5 4)Stavanger 49

Söndag 3 juli – Dagen började med att pojkarna vaknade upp i tv-rummet efter att ha låst sig ute kvällen innan. Vi nämner inga namn men några tjejer var inblandade i det hela……. Sen hade vi friluftsdag i skogen, vi gjorde aktiviteter i blandade grupper tillsammans med Norge, Finland och Danmark. Vädret var kallt men vissa badade ändå. På kvällen hade vi avslutningsmiddag och prisutdelning på restaurang. Många i laget såg fram emot medaljer, men fick nöja sig med andra användbara saker. Dagens upplevelse har varit många, men nu ska vi avsluta kvällen med att spela fotboll och spöa danskarna en sista gång. Slutligen har vi vissa synpunkter….. Finnar som inte kan svenska ska inte prata svenska. Prisutdelningar är roliga om de inte pågår i timmar och att få stå på prispallen hade många uppskattat. Men ändå tycker vi alla att vi haft en lyckad resa!

Måndag 4 juli – Resdag. Buss till flygplatsen vid 11.30 och sedan vänta på flyget som givetvis var försenat. Till slut kom vi iväg till Helsingfors där vi fick byta flyg för att så småningom komma hem till Sverige och Arlanda. Det var ett hungrigt gäng som kom. Tack busschauffören från Tuna Trafik som gick med på att stanna på McDonalds i Enköping och äta. Vid 19 tiden var vi åter hemma i Eskilstuna, trötta men nöjda. Pokalen hade vi tyvärr ej med oss hem då den finns någonstans på Arlanda. Men den ska komma till Eskilstuna och då hoppas vi att den kommer på plats i en av glasmontrarna på Munktellarenan så alla duktiga friidrottare som var och tävlade i Jyväskylä får visa upp sin seger pokal.

Följande personer deltog på vänortsutbytet till Jyväskylä 2011

Eskilstuna Friidrott: Roger Tjulin (ledare), Ali Abdulkadir, Abdiaziz Warsame, Ali Asaad och Sami Gassan. Råby Rekarne: Daniel Graff (ledare), Amanda Lindblom, Louise Graff, Rebecka Reuttu, Viktoria Voskresenskaia. Ärla IF: Jan Ekström (ledare), Joakim Ekström, Anton Andersson, Linnea Carlsson och Stina Gustafsson. Från Samorganisationen deltog Bengt Gustafsson.