Stavanger 2012

Här ser Du lite bilder från Stavanger – 2012 ärs vänortsutbyte.
TK Hobby förvaltade passningen bra från förra årets friidrott och kunde hålla kvar bucklan i Eskilstuna.

Torsdag 28/6
Avresa redan 5:00 från Munktell med buss mot Arlanda. Med 6 st pojkar och 7´6 st flickor från TK Hobby med deras ledare Pasi och Cathrine Pannula. Från Samorganisationen deltager Bengt Gustafsson.

Flyget avgick 9:20 (10 min sent) från Arlanda mot Oslo. I Oslo hann vi äta en macka innan vi kl.13:30 flög vidare mot Stavanger där vi landande ca kl.14:00. Blev där hämtade av Stavanger idrettsråd med Arne i spetsen.

Snabb mat och sedan incheckning på Rico hotelll. Sedan 2 tim träning för tennis spelarna. Middag kl.18 och lite umgänge med i första hand de danska spelarna, med lite fotboll mm. Kvällen avslutades med att se EM semifinalen mellan Italien och Tyskland. Imorgon blir det frukost 7:30 sedan är det dags för tennis matcher, vi börjar spela mot Esbjerg.

Fredag 29 juni
Efter en mycket fin frukost, har dagens matcher dragit igång. Mot varje land kommer det spelas  6 singlar killar och tjejer, 2 dubblar killar och tjejer samt 2 mixed matcher. Totalt 18 matcher mot varje land.

Eskilstuna vann med 14-4 mot Esbjerg. Segrarna kom i 6 singlar killar, 4 singlar tjejer, 2 dubblar killarna och i de båda mixed dubblarna.

Lunchen idag var en typisk norsk lunch. Mycket goda mackor med flera olika pålägg. Framförallt kyckling röran och räkorna var populära.

Kl.14:00 börjar Sverige spela mot Stavanger,Norge. Stavanger som vann mot Jyväskylä, Finland i sin första match. Sverige – Norge blir troligen en avgörande match om vilken stad och land som vinner.

Efter matcherna idag är det middag kl.17 och sedan samling 17:45 för avresa till Kvadrat som är Norges största köpcentrum.
Kl.14.00 är det konferens för representanter från Samorganisationer och kommuner. Där ska vi bl.a. diskutera nästa års utbyte som är i Eskilstuna och ingår i Samorganisationens 100 års jubileum.

När matcherna bryts för dagen leder Sverige med 7-5 mot Norge. Kvar att spela imorgon är dubblarna. Det ser bra ut med andra ord för Eskilstuna och Sverige.

Lördag 30 juni
Eskilstuna och Sverige vann mot Stavanger, Norge med 11-7 efter seger i pojkarnas och mixed dubblarna på söndag fm. När sista omgången ska börja leder Eskilstuna med 2 segrar före Stavanger och Esbjerg på varsin seger och Jyväskylä sist med 0 segrar. I sista omgången möter Eskilstuna Jyväskylä och Stavanger möter Esbjerg. Eskilstuna försvarade segern i vänortsutbytet! TK Hobbys duktiga ungdomar vann idag mot Jyväskylä, när det återstår 2 matcher leder Eskilstuna med 13-3. Till skillnad mot friidrotts ungdomarna får vi också med oss en pokal hem. Den som vi skulle få med oss hem förra året försvann, men har återfunnits och lagats.

Efter alla tennis matcher är det ikväll dags för grillkväll och fotboll. Alla deltagare får åka och se tippeliga matchen mellan Viking Stavanger och Rosenborg. Rosenborg vann med 4-1. Imorgon söndag är det utflykts dags för att avslutas på kvällen med middag och presentutdelning.

Nu är matcherna slut, Eskilstuna vann till slut med 15-3 mot Jyväskylä. Den bästa matchen var troligen en av de som vi förlorade. De två bäst rankade killarna (Rickard Luu för TK Hobby) hade en riktig tuff match där Jyväskylä vann med 8-7 i game.

Söndag 1 juli
Efter en som vanligt suverän frukost begav vi oss på utflykt. Första stoppet var det lekar. 6 lag och där vi tävla i följande saker: Crazy volleyball, precision frisbee, 1-1 stå och balansera och slå ner motståndare med en säck, Mjölka en ko, Hålla en 3 kg vikt längre än motståndaren, skidåkning med 4 st tillsammans för att röra sig framåt samt sparka en boll gm att ha en tratt och titta genom.

Kl.18 är det middag och presentutdelning, alla deltagare får en present var från varje land vilket är en tradition i vänortsutbytet.
Efter det blir det fotboll och sedan god natt. Imorgon kommer vi troligen gå en promenad till centrala Stavanger innan buss hämtar oss för avfärd till flygplatsen kl.13:00. Vårt plan går sedan hem till Arlanda kl.15 med mellan landning i Oslo. Om allt går som det ska är vi på Arlanda kl.18.00.

Måndag 2 juli
Sista dagen. Många av deltagarna var uppe sent. Killarna de flesta sov ingenting, allt för att inte missa några minuter med danskorna.

Nu på fm ska vi gå ner till Stavanger city så alla hinner se det. Sedan blir det lunch vid 12 (det ryktas om pizza), sedan transport vid 13 till flygplatsen för flg hem kl.15. Om allt stämmer ska vi vara på Arlanda kl.18.

Tack och hej alla vänorts deltagare och vi ses i Eskilstuna 2013, som är en del av Samorganisationens 100 års jubileum.