Jockos Minnesstipendium 2023

Jockos Minnesstipendium 2023

Årets stipendiater

Aktiv:  Elina Gravin, Eskilstuna Gymnastikförening


Motivering
Elina tillhör en av de absolut mest lovande landslagsgymnasterna inom kvinnlig artistisk gymnastik i Sverige just nu. Sommaren 2022 slog Elina igenom internationellt och placerade sig bland den absoluta europaeliten bland juniorer i flera finaler både på Ungdoms-OS och Junior-EM.

Elina är inte bara en mycket ambitiös ung tjej både på gymnastiken och skolan som alltid värnar om andras välmående. Hon bidrar till en positiv föreningsmiljö och ställer alltid upp för klubben när hon tillfrågas.

Vid årsskiftet blev Elina seniorlandslagsgymnast och börjar därmed sin internationella resa mot världseliten. Elina är i min mening värd all tänkbar support då hon själv gör insatsen som krävs både i sin gymnastiksatsning och skolgång.

Ledare:  Anita Bergström, Eskilstuna Sportdykarklubben Nautic


Motivering
Anita har varit aktiv i klubben sedan 1992. Med olika uppdrag,

Hon startade upp fensimning i klubben och bedrev det i många år. Genom sina år har hon även spelat Undervattensrugby på elitnivå.

Anita är en driven person som ställer upp helhjärtat och hjälper till när det är något som ska arrangeras eller uträttas i klubben. Ett exempel av många är helgen för barn och ungdomar som har synnedsättning. Där klubben låter dom få prova på dykning. I 10 års tid har Anita ställt upp på dessa.

Genom hennes passion och stora hjärta att hjälpa klubben att komma framåt vill ESDK Nautic nominera Anita till Jockos minnesstipendium.