Idrottsfesten 2019

Vid idrottsfesten den 7 mars fick 106 idrottskvinnor och män medaljer av EIS och Eskilstuna Kommun för sina insatser under 2018.

Marie Enqvist, Eskilstuna Skytteförening och Johan Österberg, båtracing har fått medaljen 20 ggr, dvs alla som har delats ut.

Parasport kom. stipendiet delades ut till ledaren Ida Lundkvist, handboll och Sanna Lindkvist som spelar bowling.

Ida Lundkvist och Sanna Lindkvist

Till Lars-Åke ”Jocko” Jonssons minne har EIS instiftat ett minnesstipendie som delades ut för första gången. I år var det kvinniga aktiva och ledare som kunde söka. Det är Jockos familj som sedan tagit ut vilka de vill dela ut stipendiet till. Jonna Adlerteg elitgymnast med VM medaljer i bagaget och Tunafors SM slaloms ledare Lisa Edholm och Therese Nordstrand fick årets stipendier.

Jonna Adlerteg, Lisa Edholm och Therese NordstrandPriset till Årets idrottsprofil gick till handbollens förbundskapten Kristján Andrésson med följande motivering:

Efter en framgångsrik spelarkarriär med bland annat 13 landskamper för Island och ett medverkande i OS i Aten 2004, gavs sig vår profil in på tränarkarriären.

Han ledde Eskilstuna GUIF under 10 säsonger som tränare där hans lag vann grundserien vid två tillfällen men tyvärr snöpligt förlorade en SM-final 2009.

Han är sedan 2016 Förbundskapten för det Svenska Handbollslandslaget där framgångarna har varit stora under hans ledning.

Under EM 2018 i Kroatien ledde hans sitt Landslag till final och en hedrande silvermedalj kunde inbringas.

Under sommaren 2018 skrev han ett treårskontrakt med det tyska storlaget Rhein-Neckar Löwen som han ska träna parallellt med Förbundskaptensjobbet under 2019.

Kristján Andrésson