Nyby Torshälla Ridklubb

Adress:
Folkestavägen 2
fr.o.m 20 sept 2024 – Holmenleden 2
64431 Torshälla
www.ntrk.org

Ordförande
Camilla Helgesson
ordf@ntrk.org

Kontaktperson
Kansliet
016-358960
info@ntrk.org

Föreningsinfo
Lektionsverksamheten

Den som rider på ridskolan för ridlärare rider säkert. NTRKs ridlärare är diplomerade. Flera av dem är inte bara ridlärare utan tävlar även på egna hästar som finns uppstallade på anläggningen. De verkar som goda föredömen och inspirerar våra unga ryttare.

Som elev på NTRK får du både praktisk och teoretisk utbildning. Två lektionstillfällen per termin används till så kallad ”avsutten” undervisning.

När lektionsverksamheten pågår finns våra stallvärdinnor i stallet för att visa elever och föräldrar tillrätta. Vid behov hjälper de till med iordningställande av ponnyer/hästar samt ser till att våra elever får aktuell information om planerade aktiviteter. Ridskolan arbetar nära tillsammans med såväl förskola, grundskola, REAL-gymnasiet som särskolan.

Tävlingsinriktad ridskola

NTRK har en väl utvecklad tävlingsverksamhet med syfte att ge barn och ungdomar möjlighet att tävla både internt och externt utan att själva behöva köpa en egen ponny/häst.

Därför har ridskolan tävlingsgrupper, där de ungdomar som vill satsa lite mer på sin sport erbjuds tävlingsförberedande träning. Ett första steg är de interna klubbtävlingar som anordnas på hemmaplan. Därefter finns möjlighet att hyra ridskolans ponnyer/hästar för att tävla externt.

Klubben har även flera privatryttare som representerar klubben på externa tävlingsbanor, bland annat med lag i ridsportens allsvenska divisioner.

Vi satsar på våra ungdomar

NTRK har genom åren deltagit i olika ungdomssatsningar såsom ”Hästsportens ungdomssatsning”, ”Handslaget” och ”Idrottslyftet”. Flera av våra ungdomar har även deltagit i SvRFs välrenommerade ungdomsledarutbildning. För våra stallvärdinnor finns ”Plattformen” som är en ungdomsledareutbildning via SISUIdrottsutbildarna. Dessutom kan NTRK genom Torshälla förvaltnings försorg erbjuda öppen fritidsverksamhet på klubben.

Klubbens medlemmar under 26 år utgör Ungdomssektionen. Detta är ett första steg för våra barn och ungdomar in i föreningslivet och en mycket viktig resurs för vår ridklubb. Ungdomssektionen anordnar barnkalas, hjälper till vi ridskolans lov– och helgaktiviteter samt Prova-på-ridning. De arrangerar träffar, övernattningar och andra aktiviteter som främjar samhörigheten mellan våra unga medlemmar.

Det är medlemmarna som är Nyby Torshälla Ridklubb. Tillsammans skapar vi med vårt engagemang och intresse en framgångsrik ridklubb.

Vår ridskola har öppet sju dagar i veckan så gott som hela året.

VÄLKOMMEN!