Idrottsfesten 4 maj

Äntligen var det dags igen för idrottsfesten. Detta är fick vi fira medaljörer från både 2021 och 2022. Prestationerna är utförda 2020 och 2021. Pga. corona var det inte lika många som det brukar vara.

Hela listan på medaljörer hittar här:
Medaljörer 2021
Medaljörer 2022

Värt att notera är att Marie Enqvist och Johan Österberg fick sina 22:a resp. 23:e medaljer. Dvs de har fått alla medaljer!

Årets idrottsprofiler 2020
Arvid Rinaldo, Martin Nyrén, Thomas Johansson och Leif Mathisen från Tunafors SK
Motivering:
Med stort engagemang, full koll på väderförhållanden, på kvällar, helger och sin fritid skapar årets idrottsprofiler magi av kristaller och kanoner,och förutsättningar för både mjölksyra, pirr i magen och en aktiv fritid för Eskilstunaborna och besökare i Vilsta friluftsområde.

Årets idrottsprofil 2021
Anna Nordqvist, Torshälla GK
Motivering:
Årets idrottsprofil sätter kontinuerligt Sverige, Eskilstuna och Torshälla golfklubb på kartan. Med vinster från LPGA-mästerskap, Evian Championship och vinnare av British Open samt utsedd till årets golfare 2021 inspirerar hon nästa generations golfare.

Jockos Minnestipendium 2022

Ledare: Kalle Siljebråt, Eskilstuna United

Denna person är en utmärkt kandidat till Jockos minnesstipendium Han var engagerad i Tunafors damfotbollssektion som slogs ihop och bildade Eskilstuna United. Vid Eskilstuna Uniteds första årsmötet i januari 2002 blev han invald i styrelsen och har så varit hela tiden fram till 2022, alltså i 20 år. Han har haft flera uppdrag och är nu ansvarig för arrangemangen på Tunavallen. Hans hjärtfråga har hela tiden varit att verka för att föreningen ska bygga på demokratiska och jämlika värderingar och att föra dessa vidare till ungdomarna. Han är en värdig representant för fotbollens och ungdomsidrottens ledarskap.

Aktiv; Frank Eriksson, IK Eskilstunagymnasterna

Han är gymnast och tränar fyra gånger i veckan, har precis blivit uttagen i bruttotruppen till landslaget i truppgymnastik. Inte nog med att han tränar så mycket, han är dessutom tränare i en grupp för yngre killar två gånger i veckan. Han är en förebild för många i föreningen med en vilja och ett driv som är något extra! Går i gymnasiet och har gymnastik på schemat även där. han är en ödmjuk kille som är värd all uppmärksamhet han kan få!

Samorganisationens Parasport stipendier
Ledare 2020 – Owe Olsson, Eskilstuna Parasport IF
Aktiv 2020 – Lucas Almgren, Eskilstuna Parasport IF
Ledare 2021 – Susanne Trollhav, Eskilstuna Parasport IF
Aktiv 2021 – Vincent Sundman, Eskilstuna Parasport IF och BK Sport


Motiveringarna kommer läggas in snarast!

Filmerna som visades under kvällen med utmaningarna (gymnastik, gång och skytte) som Micke Wallin och Åsa Ekholm gjorde kommer läggas upp här.  Så fort vi får dom från Eskilstuna Kommun.

Stort tack till Eskilstuna GF,  Eskilstuna Friidrott och Eskilstuna Skytteförening för ert tålamod vid filmningarna.

Här får ni en liten förhandsbild om hur det såg ut:

 

Stort TACK till alla som kom på årets idrottsfest,
Vi ses igen 2023!